There was an error in this gadget

Thursday, April 28, 2011

WGM seohyun n yonghwa ^_^

salam~ ellop.. 
disebabkan aku nie kipas susah mati filem n drama korea hari nie entry aku mengenai one of the best show kat korea... 
sape pernah tengok  WE GOT MARRIED??? sape pernah sila angkat tangan macam saye... hhehe
we got married(WGM) nie sebenarnyer satu reality show yang kahwin artis yang ade dekat korea tu secare olok-olok la... (olok2 tu maksudnyer bukan real..) 
WGM nie da masuk season 2 da,,, n dah habis da pn.. tp fans kat malaysia nie slalu jer antare yg terakhir dapat tahu perkembangan kat korea nie.,. hehehe maklumla  nak kne tggu translation baru dpt tengok... T.T

 sebenarnyer aku nak promote couple favourite aku untuk season 2 nie...
heheheh
couple nie sweet sangat..  mule2 perkembangan kapel nie memang agak lambat,, but at last dyorg jadi tersangat la cweet2.. hehe 
due orang yg telah dikapel kan tu ialah:::
jajang!!!





SEOHYUN & YONGHWA
seohyun nie ialah salah sorang anggota kumpulan SNSD@GIRLS GENERATION
ala yg nyanyi lgu GEE dengan tarian kiut2 2.. huhuu
yonghwa nie plak ketua rock band C.N BLUE...
group nie xterkenal sgt kat malaysia tp kat jepun group nia memang fofular habis la.. sampai kan makcik2 pn tau sape ahli group nie....<-- waaaa~ mulut ternganga masuk lalat.. GULP...T.T 
laki nie gak pernah berlakon cerite UR BEAUTIFUL as the second hero...
bagi korang yg pernah tengok citer nie msti korg suke sgt kat laki nie,,
100% totally different ngan watak dalam citer 2....
kiuptaa~ (n_n)



nie bkn goguma ok!! ^_^

kapel nie diberi gelaran GOGUMA(sweet potato) kapel,,
name nie di bagi sebab seohyun nie suke sangat makan  goguma....
n memang bayak scene yg melibatkan goguma.. 
huhuu


gamba kawen yg cweet~

kapel nie mmg sweet gile la.. huhuu
sape yg mmg minat korean artis 2 aku rase baek korang tengok... hehehe
aku jamin korang akan suker ngan kapel nie...
 n jatuh cinte ngan mamat nie...(mntak maaf encik kesayangan hati T.T)
aku memang da jtuh cinte kali kedua pun... hehehe
tengok tau jangan xtengok... 
k la nak ulang tengok untuk kali ke bape 199~(actually da xtkire da bape kali tgk)
k wassalam~




Friday, April 22, 2011

BOSAN

asslamualaikum~ 

hmmm... ari nie mmg rase tersangat2 terampun busan nyer...

dengan kaki yang wat nie,, ntah nape la sakit tibe2.. 

lagi la duk tmbah busan ak nie... 

sebelum nie ak salu jer dengar orang kate yg duk kat kl nie busan,,

lau dpt cuti jer nak g luar kl n cari ketenangan..

lau dalam tv salu kate "lari dari kesibukan kota"hehehe

skarang nie baru ak phm yang duk kl nie mmg la tersgt la busan..

kdg xpaham nape orang luar sane nak sangat idup kat KL nie... 

penat ko tau x??? cam xde life jer... ='(

somebody help me!!

y???? 
bz ngan manusia yg sentiase keja mase,,,

tmbah lak ngan bunyik kete n segale macam jenis knderaan kat atas jln 2...

harge mknn mahal... TT.TT

n mcm2 lgla bnde yg wat ak busan ngan kote metropolitan nie...

sem nie ak rse cam xsempat nak bernafas,, 

esaimen banyak,,, kelas pn xde la full tp buleh kate pg smpai petang gak la...

dengan posting lg,,, program lg,, 

plak 2 ak kne wat short sem,,,

hmmm.. kdg 2 rase cam nak lari laju2 balik johor jmpe mak ak n main ngan baby kat rumah 2... haish 

mommy i mish u so much.. skali dengan masakn mak.. hehe

busan nyer ... 

hmmm ad lg 2 taun nak trus kn idup kat kl nie.. 

hope blh trus thn dengan ke'bz'an kl yg membusan kn nie...

k la nak smbung study...

assalam.. chiow


Thursday, April 21, 2011

nak tmbah income,,, TT.TT

assalamualaikum~
ellop,, korang semua ade isea xcamne nak tmbah income especially da ujung2 sem nie... 
abis sem nie nak kne wat short sem plak... alahai,,, 
nak mntak duit kat mak abah lg??? owh tidak!! asyik mntak jer,, cian lak kat parents, mmg la kite nie t'jwb diorang tp sem nie da byk sgt mntak... hadoi... korang ade idea xcamne nak tmbah income time2 blaja nie... 
sealin dari jual top up.. hehee..bab2 niage nie ak mmg failed.. mmg xdilahirkan as a bisnes women la gamak nye aku nie.. huhuu


jd kekure xpyh pkai duit... hai la~


lau ade idea tggal2kn la komen yep.. really need ur opinion... T-T
assalam~ chiow

exam datang lagi!!!

assalamualaikum~
ellop!! da lame rasenyer xupdate blog nie.. busy benar ngan exam,, sorry la sesangat yep...
entry kali nie nak citer pasal gaye study tiap2 kali nak exam.. bile datang jer time exam mase la baru aku nak m'gelupur nak study.... mase nie mmg la b'timbun notes yang nak kne bace... silap2 hari bulan boleh roboh meja study notes byk sgt, bersepah 2 xpyh la ckp.. mmg jgn la dtg bilik lau time2 exam nie.. <-- wopsss kantoi plak.. hehe

korang semua mesti ade style blaja sndiri kan..ade orang study kat tempat senyap jer,, ade yg study kat tmn, ade yang xblh study dlm blk,, ade yang kat atas katil(yang nie mmg bukan aku cause aku mmg konfem tido pas seminit duk atas katil <--teruk benor,, anak sape la nie... TT-TT)

 tp pernah x korang terpikir,,  style study korg 2 berkesan or x.. adekah korang betul2 igt pe yang korang bace or just bace tnpe igt n bile masuk dewan exam blank xhengat ape2... heheh mesti pena kn??? ak sndiri penah wat experiment camne nak dptkan care study yg betul seswai ngan diri aku nie... study kat library<-ngatuk, study sepanjang sem<- result mmg besh tp ak xtahan sbb ak xcukup disiplin..TT-TT,, study smbil denga music<- at last aku duk nyanyi saje  xstudy pn.. adess TT_TT..

haa~ bagi sape yg masih duk wat experiment cam aku nie buleh la lau nak try ckt tips yg ade nie.. Insya'Allah care nie berkesan..

  1.  masuk jer sem baru trus g library n pnjam buku... study semua subjek yg korg akan blaja.. yg nie utk org2 rase dy ckup rajin nak g study la.. tp lau yg xbape nak rajin pn blh cube... selamat berjaye la kn..=P
  2. tulis short notes yg korang rse korg blh pham n xbuang sepah2... short notes ni blh la lau nak bace time2 tggu bas ker... tp jgn buang lak kat ctu nt tmbah lak keje pakcik cleaner 2 kang...
  3. untuk yang ambik subjek yang byk kire2 2 da smestinyer kne slalu wat latihan.. haaa~ kire la smpai lebam.. hehe
  4. rest lau korg rase penat,, time korang revise 2 lau korg rase cam da tepu 2 bawak2 la rest jap.. mase nie otak kite da bg sign yang dy da penat nak process per yang korg bace 2... so rest la kejap mkn ker tido ker,, tp jgn lak tido smpai xigt dunie.,. tido dlm 10 minit jer da ckup da..
  5. salah stu keypoint untuk ingat ialah paham ape yang korang bace,, lau xpaham 2 cari la sape2 yang expert n tanyer dy.. jgn lak g layan berborak lak.. nt study kemane paham kemaner lak kang.. ^_^
  6. bile da paham, untuk senang igt mark la ape2 words or imagine sumting yang boleh wat korg igt blk ape yang korg bace 2... maksud kat cnie, cam lukis ker, wat application dengan dunie sebenar ker... jgn berangan sudah..huhu
  7. wat la soalan untuk tengok sejauh mane korg paham n igt per yg korg revise nie.. baru la tau mane yg korg igt n x...wat soalan before study boleh bantu untuk paham dengan details psl sesuatu topic or chapter...
  8. at last berdoalah untuk mintak bantuan dari ALLAH untuk terangkan hati n bantu kite bile dalam dewan exam nt.. ingat! usaha, doa, dan tawakal kunci kejayaan org beriman... ^-^
rase nyer 2 jer kot yang ak dpt bantu stakat nie.. actually ak da nak abis paper da pn... tggal stu jer lg.. tips nie buat korg yang belum exam lg.. especially member2 yang nga struggles nak exam 2<-- termasuk jugak encik bakal engineer kesayangan.. hehe.. <-- sumpah gedix  XD
 k la wat korg yang semue yang tengah mabuk exam 2 good luck yep,, jage diri n kesihatan jgn smpai demam lak time2 exam nie.. hehehe.. k la chiow,, assalam~

There was an error in this gadget