There was an error in this gadget

Tuesday, February 8, 2011

OPKIM 15.. terbaek dihatiku

Assalamualaikum...
dah lame da rse tak up date blog..
kali nie nak cite pasal kenangan yang xkan pena mati dalam ingatan..
SORRY coz kali nie nak tulis pnjang sesangat...hehe
minggu lepas aku join program anak angkat kat dungun terengganu..
program nie berjalan selame 6 hari

first day
bertolak kul 8 pg dari kl
mse 2 ujan renyai2 n jalan lmbap..
but Thanx to ALLAH coz kami selamat smpai akhirnye..
mase mjlis penyerahan anak angkat parent angkat ak xdatang plak..
xpasal2 kne lelong pd orang laen..
seb baek la ad org nak ambil.. huhu
malam 2 jalan2 g umah sedara angkat
rase da cam majlis kenalkan menantu pn ade mase 2abis satu bndar dungun ktorg diarak.. ekeke


nie anak buah angkat kami...


2nd day
mengacau family pendidikan wat keje.. 
seronok sgt coz dapat join maen2 ngan dak sekola menengah 
plus kne buli ngan papa najib yang xnk bagi ak makan
ouh!! sungguh kejam

3rd day
sepatutnyer xbertugas pg nie.. 
tp nak jugak kacao dak2 pendidikan wat keje..
sape suh ko buli aku najib, xkire aku nak kacau gak..
mase nie seronok sgt coz dapat belajar camne nak tackle dak2 skola rendah..
pretend jadi fesi even pd hakikatnye da terang2 ak bukan fesi.. huhu
penat gak la nak layan kerenah dorg..
byk gile soalan,"akak yg nie ape??, yang nie nak wat camne"
mmg banyak la..
tp layan jer la, even certain time 2 rase nak ggit dak kcik 2 coz banyak sgt soalan.. huu
dapat present pen cute dari adik Qamarini even aku just akak fesi yang fake ..like3
petang aku bertugas jage futsal..
and this is my 1st time tgok org gaduh lam court..
seram gak tp cam nak gelak bile tgk ref(dak ukm) cam nk sorok bawah meja... ekeke

4th day
pagi2 da kne dera ngan makcik senamrobik..
ade ker patot suh kami2 yang xseksi nie wat gaye sexy ntah ape2..
haish!! mmg xblh trime.. abis sakit2 badan i tau...
petang handle sukan rakyat..
jd MC bidan terjun coz MC sebenar diserang penyakit takut jd MC... adeh T.T
malam aktiviti malam kebudayaan.. 
tgk budak pakaian beragam yang full of ragam..
tp diorang mmg gile cute.. lg2 yang pkai kimono 2..

5th day
hari nie wat klinikal jap jer...
surprisingly aku pasan yang kat area nie ramai makcik2 kne breast cancer..
tbe cam nk wat research nape.. heheh
nga ari blk rumah coz siblings angkat ak masak..
MENU : AYAM MASAK KICAP(masin)+ SAYUR GORENG(manis)
sedap gak la.. gud try to ika, izni n izyan...
niat diorg senanyer nak tolong umi yang semput n xbape sihat ari 2.....SALUTE!!!
petang jalan2 tepi pantai telok GADONG..
abis basah kne pukul OMBAK JAHAT.. huhu
2 la sape suh degil amboh denga kate umi..


di tepi pntai yang indah~ lalala


last day... 
cam bese la..
ari last nie sesi nangis2 bg sume...
ak tengok muke sorang mmg nga mood sedih..
but then aku la yang paling fail tahan air mate... aiyakk!!!
paling xsmpai ati tgk muke umi...
ayat umi yang aku xkan lupe smpai bile2
KASIH UMI SAMPAI KE SYURGA..
perghh!! mase nie mmg dah bah la air mate aku...
segan aku ngan dak2 ukm laen... hehe
selamat sampai kolej pukul 2 pg...


last word...
to anak2 umi yang buas IZYAN, IZNI & IKA
korang mmg besh,, 
thanx wat aku hepy,, aku syg korg cam aku syg umi n family..
korang memang sempoi n mmg patut umi sedih kite blk..
coz KITE MEMANG HAVOC..
lalalalalaa~

umi, abah, k.long, fifi + aisya umaira

to UMI,ABAH n family
kenangan yang umi n abah bagi akan kami igt sampai bile2..
terima kasih coz terima kami seperti anak2 umi yang lain..
kami dapat rase keikhlasan umi mase layan kami yang buas nie..
maaf andai ada salah silap serta halalkan segale kepok lekor n semua yang da msuk perut kami yang kuat makan nie...
semoga ikatan yang terjalin KEKAL SELAMAMNYA...







2 comments:

  1. pastu ko buat air tawar okay.haha
    rindu~ >.<

    ReplyDelete
  2. completing each other.. huhu
    rndu jgak!!

    ReplyDelete

There was an error in this gadget